MUZIEK IS MIJN

TIJDMACHINE

Playlist Nadine

Muziek brengt mij in verbinding met mezelf maar ook met anderen.

Als je van dezelfde muzieksmaak houdt maar ook om inspiratie op te doen. 

Vaak luister ik voor een periode vaak één of meerdere nummers op repeat. Dan neem ik elk detail van het nummer in me op.

Waneer ik later het nummer opnieuw beluister, word ik weer terug gezogen in dat moment. Alles kan ik dan weer voor de geest halen, de situatie, mijn gevoel en emotie. Muziek is voor mij een tijdmachine terug in de tijd.

Muziek is voor mij ook heel belangrijk in het verwerken van emoties, zowel blije als heftige emoties. Een voorbeeld hiervan is dat ik veel hetzelfde nummer heb geluisterd (Life must have it's Mysteries - Hans Zimmer) na de geboorte van mijn zoontje. Mijn zoontje is via een keizersnede de wereld in gekomen en ondanks dat het allemaal voorspoedig is verlopen, had ik veel moeite met de verwerking van mijn emoties omdat ik naast kersverse moeder ook patiënt was geworden. Ik kon helemaal niets, niet eens zelfstandig douchen laat staan mijn zoontje verzorgen.

Door te luisteren naar een nummer wat op dat moment precies mijn gevoel raakte, kon ik mijn emoties laten gaan. Liet ik me mee dompelen in het ritme en de schoonheid van de muziek. Daarom kan muziek ook een hele belangrijke rol spelen in het herstel proces van psychische klachten. Muziek kan je namelijk begeleiden in het verwerken van je emoties en je even uit de werkelijkheid halen zodat je even alleen met jezelf en de muziek bent.

Mijn playlist voelt zo eigen, het geeft me een geborgen gevoel, het voelt als thuiskomen en het is in verbinding met wie ik ben. Ik herken mezelf erin.

Niet in de genres en artiesten, maar vaak sluit de melodie, de boodschap en de teksten naadloos aan bij mijn gevoel en mood.

Tijdens mijn opleidingen luisterde ik altijd naar mijn playlist tijdens het leren. Ook vaak op repeat, dat was voor het beste om me voor 100% te kunnen concentreren. Dan was ik helemaal in mijn eigen wereld.

Helaas heb ik mezelf de tijd nog niet gegund om zelf een muziek instrument te leren. Wel heb ik een viool, zou dus geen excuus meer moeten hebben om het niet te leren. 

Door mijn vrienden en kennissen word en werd ik vaak niet begrepen in mijn muziek smaak. Het werd bekritiseerd als melancholisch en als zelfmoord muziek. Terwijl dezelfde muziek voor mij het gevoel van rust, diepgang en emoties oproept.

Een korte verzameling van mijn muziek smaak

Gegevens

Privacy

  • Instagram Nadine Boeve
  • Pinterest MindCare Advies
  • LinkedIn Nadine Boeve

© Copyright 2020 by MindCare Advies