• Nadine

2 mandjes en 1 grote ergernis.


Ongeveer 3 jaar geleden begon het rechtermandje beetje bij beetje kapot te gaan aan de onderkant. Iedere keer als ik mijn bestek er heel elegant in gooide, kwam het aan de onderkant er weer uit. Je kan je voorstellen dat dit iedere avond, voor 3 jaar lang een waar feest was vol ergernis, scheldwoorden en verspilde energie. Uiteindelijk had ik de zwakke plekken gevonden en wist dit iedere keer mooi te verbloemen, te omzeilen en te vermijden.

De andere ergernis was dat ik de zwakke plekken wel kende, alleen de rest van het huishouden niet. Helaas bestonden de feestpartijen dus ook uit de gehele vaatwasser doorzoeken en ontruimen van bestek.


Nu kan ik een mooie vergelijking maken met de schaduwkanten / 'zwakke plekken' die we bij onszelf ervaren en die we graag willen verbloemen, omzeilen en/of willen vermijden.

Maar niet vandaag. Vandaag wil ik delen waarom het mij 3 jaar heeft gekost voordat ik iets aan mijn dagelijkse ergernis heb gedaan. Althans, het idee kwam zelfs van mijn man om een nieuw bestekmandje te kopen en niet eens van mezelf.


Terwijl ik vandaag het nieuwe mandje aan het inladen ben met bestek, voelde ik pure rust, vrede en gemak. En werd mij dus bewust van de vraag waarom ik niet veeeeel eerder dit mandje had besteld. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Waarom je zelf pijnigen als je ook voor jezelf kan zorgen?


Ondanks de ergernissen ben ik vanaf het begin gaan accepteren dat de zwakke plekken erbij horen. Dat het iets is waar ik mee om moest leren gaan. Het voelde alsof ik er geen invloed op had en liet het maar gebeuren. 

Tot op de dag van het voorstel van mijn man, ben ik geen enkele keer in actie gekomen om de situatie te veranderen.


Soms (soms ook vaak) hebben we een vertrouwd persoon nodig die ons dingen laat inzien. Die ons bewust maakt dat het ook anders kan. Bewust maakt dat we goed voor onszelf moeten zorgen en wat voor positief en waardevol gevoel dat geeft. 

Ben jij een vertrouwd persoon voor een ander?

Gegevens

Privacy

  • Instagram Nadine Boeve
  • Pinterest MindCare Advies
  • LinkedIn Nadine Boeve

© Copyright 2020 by MindCare Advies