• Nadine

Lief Dagboek 1.3 | Mijn leven met Burn-out

Lief dagboek


Als je grieperig bent, of bij elk ander gezondheidsklacht, ga je naar de huisarts. Dut ik dacht misschien is dat ook wel je eerste aanspreek punt bij psychische vraagstukken.

Ik had een afspraak gemaakt en aangegeven dat ik er mentaal even door heen zit.

Vanuit de assistente van de huisarts kreeg ik een vragenlijst doorgestuurd, die ik thuis moest invullen en mee nemen naar de afspraak met de huisarts.

Ik heb geen flauw idee wat de uitkomst kan en gaat zijn, maar ik weet wel dat het niet als een luchtig dipje voelt die snel over zal waaien. En helaas werd dit ook bevestigd door de huisarts.

Een Burn-out....... Een Fucking Burn-out.

Ik? Hoe dan? Echt waar?


Dan kom je dus thuis met een stempel op je voorhoofd.

Een Burn-out......

Ergens was ik zo verbijsterd en verdoofd en kon ik er met mijn hoofd gewoon niet bij dat het mij moest overkomen (rationeel gezien).

Gevoelsmatig denk ik (ook ratio?) dat er een soort van last van me afviel. Ik ben dus niet gek en dement. Het heeft een ander naampje waar meer mensen last van hebben.


Vanuit de huisarts heb ik brochures gekregen met algemene informatie over Burn-out. Na 2 bladzijden heb ik het al weggelegd (gegooid eigenlijk). Veel te confronterend en te zakelijk (afstandelijk). Nee, ik kies er nog even voor om mijn hoofd diep (heel diep) in het zand te stoppen. Aju...


In eerste instantie heeft de huisarts een verwijzing opgesteld voor een praktijk van psychologen die gespecialiseerd zijn in Burn-out en GGZ. Wat denk je, een wachtlijst van 3 maanden... Ik heb gelijk aan gegeven dat ik geen 3 maanden ga wachten. Gelukkig heeft de huisarts me aan kunnen melden bij een praktijkondersteuner huisarts GGZ. Die is aangesloten bij de huisarts en die schijnt je ook te kunnen helpen met psychische vraagstukken.

Volgende week mijn eerste gesprek (intake).


Ik ben heel benieuwd wat het me gaat brengen en heel angstig voor wat er naar boven komt?
Weet ik zeker dat ik niet gek aan het worden ben?


Hoofdstuk 1.4

"Na het gesprek moest ik bijna aan de beademing, zo benauwd was ik geworden. Wat gebeurd er in hemelsnaam met me? Wat is er godverdomme aan de hand?"

Ieder week verschijnt een nieuw hoofdstuk van mijn Lief Dagboek | Mijn leven met

Burn-outStay Tuned

Gegevens

Privacy

  • Instagram Nadine Boeve
  • Pinterest MindCare Advies
  • LinkedIn Nadine Boeve

© Copyright 2020 by MindCare Advies